Chiar daca legea specifica faptul ca e interzis condusul pe drumurile publice acoperite cu zapada, poleis au gheata fara anvelope de iarna, multi soferi nu stiu si nu inteleg importanta circulatiei cu anvelope corespunzatoare pentru un anotimp friguros.

Trebuie stiute cateva specificatii aparte a anvelopelor de iarna pentru a putea constientiza importanta lor.

Compozitia cauciucului din banda de rulare a unei anvelope de iarna este mai moale ceea ce inseamna ca blocurile profilului sunt mai flexibile si favorizeaza deformarea mai usoara a lor la temperature scazute nefiind rigide si genereaza mai multa aderenta pe sosea.

Materialul din care sunt fabricate anvelopele de iarna contine mai mult siliciu in amestecul de cauciuc care ramane flexibil si nu ingheata la temperature scazute.

Totodata banda de rulare cu santurile si modelele lor difera de la anvelopele de vara la cele de iarna. La anvelopele de iarna apar mai multe canaluri cu o adancime si latime mai mare care favorizeaza deplasarea autovehiculelor pe un drum inzapezit sau inghetat.

Toate aceste specificatii si diferente dintre anvelope ajuta soferii pentru a lua o decizie prompta si clara asupra importantei schimbarii anvelopelor la momentul respectiv.

Autodocservice auto Cluj-Napoca impreuna cu personalul nostru calificat cu o experienta bogata  atat in reparatii auto ca service auto cat si in comercializarea de piese de schimb, are cele mai eficiente oferte de pret atat pentru anvelopele de iarna / anvelopele de vara cat si pentru orice probleme ati avea pe parte de reparatii auto.